מזג האוויר המתחמם יחד עם יום העצמאות הישראלי מבשרים את יריית הפתיחה לעונת המנגלים שתלווה את הישראלים אל תוך יום העצמאות, ואם נודה על האמת – למשך כל הקיץ. במיוחד לקראת עונת המנגלים סלט ירוק במיונז ביתי עם נתחי אווז מעושן, סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה וסלט עדשים שחורות להגשה ליד הסטייק.
סלט ירוק במיונז ביתי עם נתחי חזה אווז מעושן
רכיבים
1 חסה רומאית
1 ראש אנדיב
50 גרם עלי ארוגולה
50 גרם עלי עולש
½ שומר (ניתן להחליף בסלרי)
1 תפוח ירוק
10 ענבים ירוקים
20 גרם פרמז'ן טבעוני
60 גרם חזה מעושן
לרוטב המיונז הקליל:
50 מ"ל שמן חמניות
75 מ"ל חלב סויה לא ממותק
15 מ"ל מיץ לימון
כפית חרדל דיז'ון
1 כף סירופ אגבה
מעט שמיר
מלח ופלפל שחור
פרמז'ן טבעוני (אופציונאלי)
הוראות הכנה
חתכו את השומר לרצועות דקות, חותכים את התפוח לפרוסות ואת הענבים לשניים, ומערבבים עם העלים הירוקים.
חתכו את חזה האווז לרצועות והקפיצו קלות במחבת עם שמן זית חם מאוד, עד שהרצועות מזהיבות, הורידו מהמחבת לצלחת עם נייר סופג והניחו להתקרר.
להכנת המיונז, הכניסו את חלב הסויה, החרדל, סירופ האגבה, השמיר, המלח והפלפל לכוס הבלנדר לטחינה. מבלי להפסיק את הטחינה הוסיפו את השמן לאט. כאשר התערובת מתחילה לקבל סמיכות, מוסיפים את מיץ הלימון ומסיימים את פעולת הטחינה.
סמוך להגשה הרכיבו יחד את הסלט: שפכו את הרוטב על תערובת הירקות ערבבו והבזיקו מעל את נתחי חזה האווז.
ניתן להגיש לצד פרמזן טבעוני, לפזר מעל שמיר טרי קצוץ דק וזילוף שמן זית כתית מעולה.
סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה
רכיבים
250 גרם אורז בסמטי
100 גרם קינואה שחורה
1 בצל
30 גרם אגוזי לוז
30 גרם שקדים
20 גרם בצל מטוגן
2 שיני שום
1 לימון
150 גרם עלי ארוגולה
צרור בזיליקום אחד
25 מ"ל חומץ אורז
שמן זית
מלח לפי טעם
הוראות הכנה
מרתיחים את הקינואה השחורה ואת אורז הבסמטי בסירים נפרדים של מים מומלחים. ברגע ששניהם אל דנטה, מסננים ומצננים במים קרים ושומרים בצד להמשך.
קולפים וחותכים את הבצל, צולים אותו בשמן זית וקורט מלח. כאשר הוא הוא חום וזהוב מוסיפים את החומץ ומבשלים עד לאידוי הנוזל.
קוצצים את האגוזים, השום והבזיליקום, שוטפים את הלימון ומגר
דים את קליפתו.
מערבבים יחד את האורז, הקינואה, עשבי התיבול השום הקצוץ וגרידת הלימון ומתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית. מגישים עם בצל צלוי מעל.
סלט עדשים שחורות
רכיבים
150 גרם עדשי בלוגה יבשות
1 עגבניה גדולה (300 גרם בערך)
60 גרם לחם
50 גרם זיתים שחורים
40 גרם בצל ירוק
20 גרם צלפים
50 גרם עלי נענע
50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
30 מ"ל חומץ שרי
מלח ופלפל לפי הטעם
40 גרם גבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)
הוראות הכנה
הרתיחו את העדשים בסיר גדול עם מים. ברגע שהם אל דנטה, הורידו מן האש, שטפו במים קרים וצננו.
חתכו את הלחם לקוביות וטגנו בשמן חם מאוד. אפשר לזלוף שמן ולאפות בתנור לקבלת קרוטונים שומניים פחות.
חתכו את הבצל הירוק והזיתים השחורים, את העגבנייה ואת עלי הנענע וערבבו יחד ערבבו בקערה גדולה עם חומץ השרי ושמן זית, הוסיפו גם את העדשים ומניחים בצד למשך 20 דקות לאיחוד הטעמים.
לפני הגשה פזרו קרוטונים, וגבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה