איך מכינים?
חותכים את הפירות ומקפיאים אותם מראש, מכניסים אותם לבלנדר עם אגוזים, משקה או יוגורט, טוחנים טוב למשך 60-30 שניות ומוזגים לכוס גבוהה עם קשית.
השייק הקלאסי
ברירת המחדל שלי ביומיום, בלי לחשוב יותר מדי, היא שילוב מושלם של טעמים עדינים.
שייק מפירות שניתן למצוא בעונה זו בכל מכולת
1 בננה
1 פרוסת מלון עבה חתוכה לקוביות
8-7 קוביות מנגו
10 אגוזי פקאן טבעי
3-2 תמרים
2-1 כוסות חלב
השייק הטבעוני
אם אתם מאלו שמפחיתים מוצרי חלב או רוצים להעניק לעצמכם כמה שיותר ויטמינים, השייק הזה בדיוק בשבילכם, עם טעמים עדינים ומיוחדים.
1 בננה
6-5 קוביות אננס
6-5 קוביות מנגו
2 תמרים
½ כפית קינמון
8 אגוזי פקאן טבעי
2-1 כוסות מיץ תפוחים או תפוזים
שייק חמוץ־מתוק
שייק מלא טעם שסוגר לי את הפינה של ארוחת בוקר קלה ומזכיר במרקמו ובטעמו פרוזן יוגורט.
1 כוס פירות יער
1 כוס תותים
1 כוס חלב
1 גביע יוגורט במתיקות מעודנת
2-1 תמרים
30 גר' שוקולד לבן
8-5 אגוזי פקאן טבעי
אייס קפה ביתי
אין קיץ בלעדיו. זאת השתייה האהובה עלינו, בגרסה נגישה, פשוטה, קרה ומרעננת. מכניסים לכוס את הקפה עם מעט מים רותחים וסוכר ומערבבים היטב. לאחר הצטננות, מוסיפים את החלב ואת קוביות הקרח ומבלנדרים. אם יוצא נוזלי מדי, מוסיפים קרח ומבלנדרים שוב.
2 כפיות קפה שאתם אוהבים
מעט מים חמים (4-3 כפיות)
3-2 כפות סוכר
½ כוס חלב
½1 כוסות קרח
סודות מתוקים
תמרים – חשוב לבדוק לפני שמשתמשים שהם לא נגועים בתולעים. אני מקפידה שהם יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים, כך הבלנדר מצליח לחתוך אותם בקלות. ניתן גם להחליף בכף סילאן.
אגוזים – אני מאוד אוהבת אגוזי פקאן בשייקים, הטעם שלהם עדין ומוסיף עניין. אם אתם אוהבים אגוזים אחרים נסו לשלב אותם בשייק, בהתחלה במינון נמוך, ואם אהבתם – הוסיפו.
נוזלים – כמות הנוזלים תשפיע על סמיכות השייק. כלל אצבע אומר שהנוזלים צריכים לכסות את הפירות, אך ניתן להוסיף או להפחית לפי הסמיכות שאת אוהבת. אפשר להמיר חלק מכמות החלב או המיץ במים.
טמפרטורה – כדי שהשייק לא יהיה רך כמו גרבר, אלא משקה מרענן וקר, רצוי שלפחות חלק מהפירות יהיו קפואים. אם אין לך זמן לחתוך ולהקפיא, פירות קפואים ניתן להשיג כמעט בכל סופר.
כותבת: תפארת שנלר
צילום: רבקה יפה
לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן