);

לחמעג'ון הוא לחם רך ואוורירי שמעליו תערובת בשר מתובלת היטב. מנה נהדרת ומעולה לאירוח שאי אפשר לעמוד בפניה

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן
3 וחצי כוסות מים

לתערובת הבשר:
חצי ק"ג בשר טחון
בצל גדול
3 שיני שום
צרור כוסברה
עגבנייה
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
מעט קינמון

להגשה:
צנוברים
פטרוזיליה קצוצה

  • אופן ההכנה:
    להכנת הבצק מניחים את הקמח בקערה ויוצרים בו שלוש גומות.
    מניחים בגומה אחת את המלח, בשנייה את הסוכר ובשלישית את השמרים. מערבבים ומוסיפים את השמן ואת המים. לשים היטב ומשמנים מעט את הבצק בחלקו החיצוני. הבצק יהיה דביק במקצת.
  • מניחים להתפחה למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בינתיים מכינים את תערובת כפות הבשר: מחממים במחבת 3 שמן, קוצצים את הבצל ומטגנים, קוצצים את שיני השום ומוסיפים.
    מטגנים במשך 5 דקות על אש נמוכה עד שהבצל והשום עשויים היטב. קוצצים את העגבנייה ואת הכוסברה ומוסיפים יחד עם הבשר הטחון אל המחבת. מערבבים תוך כדי בישול. לאחר כמה דקות, כשהבשר נהפך לפירורי ועשוי, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לצמצום הנוזלים ומסירים מהאש.
  • להרכבה: בעזרת ידיים משומנות היטב מחלקים את הבצק ל-10 עיגולים שווים. משטחים מעט כל עיגול על גבי נייר אפייה. מניחים במרכזו כף גדושה מתערובת הבשר, ומשטחים מעט כך שהבשר ימלא את חלקו המרכזי והפנימי של הבצק.
  • אופים במשך 25-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבצק עשוי היטב. לאחר האפייה מפזרים מעט צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.

צילום: דעאל סבטיה

אודות הכותב/ת

אלינור רחמים

שפית הבית של מגזין פנימה

השאר תגובה