סלט לצום קל

לפני כמה שנים התארח אצלנו חבר טוב בשבת שלפני צום. לימים הוא אמר לי: “זה היה הצום הכי קל שעברתי, בזכות האוכל שאכלתי אצלכם”.

כדי שגם הצום שלך יעבור בקלות, מומלץ ורצוי להתכונן יום־יומיים לפני:

לשתות מים במידה לאורך היום, כדי לשמור על מאזן נוזלים.

להפסיק לצרוך קפאין, סוכר ומשקאות מעוררים, כדי להימנע מכאבי ראש וחולשה.

לאכול מזון קל לעיכול ועשיר בנוזלים כמו פירות וירקות מימיים, לצד פחמימות קלות.

 

סלט חי לסעודה מפסקת

החומרים

ראש חסה או עלי בייבי 

מנגו חתוך לקוביות או אננס טרי

½ כוס אגוזי מלך

עשבי תיבול – כוסברה, פטרוזיליה

עגבניות שרי

לתיבול: מיץ לימון/תפוז סחוט/מנגו טחון

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוזגים את התיבול ומערבבים בעדינות.

 

המשך הכתבה בגיליון תשרי תשפ"ו,

קרדיט: הדסה אדלר

לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה