קל ופשוט: לביבות קינואה עם ירקות

קינואה היא חומר גלם מעניין שאפשר ליצור איתו תבשילים נהדרים. הפעם בחרתי להפוך אותה ללביבה, ולהוסיף לה ירקות ועשבי תיבול שירעננו קצת את המרקם ויעשירו את הטעם שלה. הקינואה מקבלת טעמים מהתוספות שנבחר עבורה.

קינואה היא חומר גלם מעניין שאפשר ליצור איתו תבשילים נהדרים. הפעם בחרתי להפוך אותה ללביבה, ולהוסיף לה ירקות ועשבי תיבול שירעננו קצת את המרקם ויעשירו את הטעם שלה. הקינואה מקבלת טעמים מהתוספות שנבחר עבורה.

אפיתי את הלביבות בתנור, הגשתי לצד טחינה וירקות טריים, והתקבלה ארוחה מזינה ועשירה שפשוט כיף לאכול. 

החומרים:

2 כוסות קינואה

1 גזר 

1 קישוא 

1 בצל 

1 צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל 

3 ביצים 

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הקינואה לסיר עם מים חמים, ומבשלים במשך 15 דקות עד שהקינואה מכפילה את נפחה ומתרככת. לאחר הבישול שוטפים היטב, מסננים את המים ומצננים.  
  2. מגרדים דק את הקישוא, הגזר והבצל, קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקינואה. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים 3 ביצים ומערבבים היטב. 
  3. יוצרים עיגולים מתערובת הקינואה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומשטחים מעט. מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 25-20 דקות.  
  4. לאחר האפייה מצננים מעט, ומגישים לצד טחינה וירקות טריים. 

בתיאבון:)

מתוך גיליון אלול תשפ"ג, לעוד מתכונים ותוכן איכותי במיוחד עבורך הצטרפי למגזין פנימה בלחיצה כאן

אודות הכותב/ת

תגובה אחת

  1. מתכון מוצלח, הבישול והסינון – בדיוק כך! תוספת הירקות ועישבי-התיבול. ראויה. לטיבעוניות. במקום ביצה- קמח שקדים וקופסא קטנטנה של רסק תפוחים מקנדה. יש בכול מרכול. מגבש את הלביבה. תודה ושנה טובה

כתוב תגובה