"ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים בית וסיר על האש חיבוק שלך צחוק של ילדים" (עקיבא תורג'מן) זה השיר שכתבנו על דף נייר צבוע בצבעי מים, וצירפנו למשלוח המנות שלנו. רצינו לתת תחושה של בית, חום, אהבה, טעמים…

בשנתיים האחרונות המשלוח שלנו היה שני סוגים של מרק קובה, ירקות מוחמצים ולאפה ביתית ליד. ארוחה כזו של בית, טעמים שהם חוויה שלמה. חשבתי שהשנה נגוון, אבל אז ראיתי שפורים אצלנו יוצא ביום שישי, ואין מושלם מזה.

בכל שנה אנחנו מוסיפים עוד כמה מנות לאנשים בודדים, קשישים או אנשים שמנת אוכל ביתי תעשה להם טוב. משלוח מנות קטן, קירוב לבבות גדול ומשמעותי כל כך. 

 

קובה צמחוני במילוי פטריות במרק סלק  

 

הופתעתי מכמה שהוא טעים בגרסה הצמחונית שלו. תערובת הפטריות קצוצה היטב ועוברת תהליך של טיגון עד לצמצום מוחלט של הנוזלים. התוצאה אפילו נראית דומה לבשר, והטעם בשרני ועמוק. 

 

מס סועדים: 6 

זמן הכנה: שעה 

פרווה

 

החומרים 

למילוי:

1 חבילת פטריות מיובשות (25 גר') – יער / שמפיניון / שיטאקי 

2 חבילות פטריות טריות 

4 שיני שום 

1 בצל 

2 כפות פירורי לחם 

3 כפות שמן 

½ כפית מלח 

½ כפית פלפל  

*למרק: 

3 כפות שמן

2 גבעולי סלרי 

10 שיני שום 

1 חבילת סלק בוואקום 

1 קופסת שימורים של עגבניות קצוצות איכותיות (250 גר')

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

4 כפות מיץ לימון 

1 כף סוכר

למעטפת:

3 כוסות סולת (480 גר') 

1 כף שמן 

½ כפית מלח

¼1 כוס מים חמימים 

 

אופן ההכנה 

  1. מכינים את המילוי: משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך 10 דקות. לאחר ההשריה מסננים היטב. קוצצים במעבד מזון את הפטריות הטריות והמיובשות עם הבצל והשום עד לקבלת תערובת קצוצה אך לא חלקה. חשוב לשמור על חתיכות הפטריות. 
  2. מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את התערובת תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות או עד שהיא מתייבשת לגמרי. מתבלים במלח ובפלפל. 
  3. מכינים את המרק: בסיר עמוק ורחב מחממים 3 כפות שמן. קוצצים את הסלרי, פורסים את השום ומוסיפים לשמן. חותכים את הסלקים למשולשים דקים ומוסיפים לטיגון. מוסיפים עגבניות קצוצות. ממלאים את הסיר במים עד שלושת־רבעי גובהו ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מתבלים במלח, בפלפל, בלימון ובסוכר. טועמים ומתקנים טעמים. מבשלים במשך 20 דקות.
  4. מכינים את המעטפת: מערבבים את הסולת עם השמן והמלח, מוסיפים את המים ולשים את הבצק. נותנים לבצק 2 דקות מנוחה.
  5. בידיים משומנות לוקחים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג, משטחים אותו, מניחים במרכזו כפית מהמילוי וסוגרים היטב. מהדקים את הבצק לכיוון המילוי כך שיהיה דחוס מעט, כדי שהמילוי לא יצא החוצה בבישול. 
  6. מוסיפים את כדורי הקובה למרק כשהוא מבעבע ומבשלים 20 דקות נוספות, עד שהכדורים מוכנים. 

    המשך הכתבה בגיליון אדר תשפ"ה,קרדיט: אלינור רחמים

    לעוד תוכן ערכי, נשי וישראלי הצטרפי היום למגזין פנימה, להצטרפות לחצי כאן

     

 

אודות הכותב/ת

כתוב תגובה